• Osallistut normaalisti tavalliseen harjoitukseemme muiden harrastajien mukana
• Näet millainen laji on
• Millaista harjoittelu on Hipkossa
• Tutustut lajin opettajaan
• Tutustut muihin Hipkolaisiin
Se ei sido sinua mihinkään - Ei varuste investointeja - Siinä ei ole mitään koiraa haudattuna - Emmekä edes pitkästytä sinua millään myyntipuheella - He jotka innostuvat, kyllä aloittavat!
√ Aikuiselle, joka on kiinnostunut trenaamaan Practical Hapkidoa tai muuten kiinnostunut kamppailulajeista
√ Aikuisille, jotka eivät ole tällä hetkellä Hipkon jäseniä
√ Hyville tyypeille, jotka osallistuvat tunneille ja ottavat treenaamisen tosissaan (mutta ei vakavasti)!
X Ei renkaanpotkijoille! Älä vie muilta näitä rajoitettuja paikkoja, jos meinaat ilmaantua paikalle vain kerran tai pari!
Tai jos olet jo osallistunut Hipkon ilmaisille kursseille.
X Ei TarjousHaukoille! Ole aidosti kiinnostunut Practical Hapkidosta tai kamppailulajeista, äläkä vain juokse hyvän tarjouksen perässä.
X Emme halua Hipko Perheeseen "tappelijoita"! Hyvät käytöstavat ja kunniotus treenikaveria, salia ja opettajaa kohtaa ovat minimi mitä vaadimme omaksumaan. Muussa tapauksessa kehotamme etsimään toisen treenipaikan.
Practical Hapkido tähtää vankan itsepuolustustaidon kehittämiseen. Ohjelman kehittäjien mukaan sellaisen saavuttaakseen tulee harjoittelun sisältää huomattavan paljon kamppailullista harjoittelua. Laadukas harjoittelu syntyy kurinalaisuudesta, tarkasta tekniikoiden harjoittelusta ja soveltavista harjoitteista, joissa jalostetaan tekniikat toimimaan erillaisissa kamppailu- ja itsepuolustustilanteissa.
Lajin ovat kehittäneet Anssi Lehtinen ja Ilkka Koivu. He ovat aloittaneet kamppailulajien harjoittelun 1980-luvulla ja molemmilla on 4. dan musta vyö sekä Taekwondossa että Hapkidossa. Molemmat ovat sekä työskennelleet turvallisuusalalla että opettaneet itsepuolustusta ja kamppailua jo kymmeniä vuosia. Molemmilla oli vahva näkemys luoda oma, vahva, kamppailullinen Hapkido-tyyli. Kehitystyö käynnistyi suurella innolla 2000-luvun alussa ja tyylin kehittyessä se on samalla siirtynyt osaksi opettajien omaa tuntityöskentelyä sekä oppilaidemme osaamista jo varsin pitkään.
Practical Hapkido sisältää tekniikoita ja harjoitteita eri etäisyydet ja tilanteet huomioiden. Näkemys todennäköisistä tilanteista on kehittynyt ohjaajien kymmenien vuosien käytännön työkokemuksista erilaisissa konfliktitilanteissa. Tekniikoiden määrä on monipuolisuudesta huolimatta pidetty tietoisesti kohtuullisena, jotta toistoille ja erilaisille kamppailullisille harjoitusmenetelmille olisi reilusti aikaa ja tilaa.
Tekniikoiden osalta Practical Hapkido sisältää lyöntejä, potkuja, kaatumistekniikkaa, hallintaotteita pystyssä ja maassa, kuristuksia, pyyhkäisyjä, heittoja, puolustautumisen tavanomaisimpia aseita vastaan ja runsaasti kamppailullista harjoittelua niin pystyssä, kuin maassakin.
Harjoitteluun kuuluu kamppaileminen kovallakin kontaktilla. Syitä tähän on lukuisia. Koviin kontakteihin kamppailutilanteissa tottunut harrastaja pärjää paremmin konfliktitilanteessa, kuin kontaktiin tottumaton. Jos halutaan pärjätä konfliktitilanteessa, tulee harjoittelun vastata sellaista mahdollisimman tarkasti. Kovia iskuja antanut ja ottanut harrastaja ei pelästy päälle
karkaajaa. Kontaktiin totutaan vähitellen, joten kovat kontaktit tai kova kamppailu eivät kuulu ensimmäisille vyöasteille.
Harjoittelun alkutaival on kamppailun aakkosten opiskelua eli liikkumista pystyssä ja maassa, kaatumisia ylösnousuineen, lyöntien, potkujen, alasvientien ja hallintaotteiden perusteiden opettelua. Perustekniikoiden vahvan osaamisen päälle rakennetaan soveltava harjoittelu.
Salikuri ja säännöstö luonnollisesti opetellaan heti ensimmäisissä harjoituksissa. Salikuri ja kunnioitus ovat tärkeässä roolissa. Niiden avulla harjoittelu on turvallista ja vastuullista.
Harjoittelu on luonteeltaan ryhdikästä ja intensiivistä. Kumarruksin osoitetaan kunnioitusta muille harjoittelijoille ja opettajille. Kumartava harjoittelija kertoo kumarruksensa kautta, että hänen kanssaan on turvallista harjoitella, hän on omaksunut lajin säännöt eikä tuota häpeää kamppailulajeille, harjoittelukavereilleen tai opettajille.
(Käpylän juna-aseman lähellä)
Miten perille?
Metsälän salille pääsee Helsingin keskustasta parhaiten bussilla ja junalla. I-junalla pääsee Käpylän asemalle, josta on 4-8 min kävelymatka salille. Junamatka Helsingin keskustasta kestää alle 10 minuuttia. HSL:n bussilinjoista esimerkiksi numerot 56, 62, 64, 66A, 70V, 72, 611, 612, 613 ja 650 ajavat salin läheisyyteen. Bussimatka keskustasta kestää vain n. 15 minuuttia. Bussipysäkiltä on 2-5 minuutin kävelymatka salille.
Parkkitilaa löytyy runsaasti salin omalta pihalta tai kadun varrelta.
Toimi nyt siis näin:
1 Varaa paikkasi klikkaamalla timerin alla olevaa nappia
2 Tehtyäsi varauksen saat sähköpostiisi varausvahvistuksen, jossa on vielä ohjeet, ajankohta ja kaikki oleelliset tiedot.
3 Tule salille ensimmäiseen harjoitukseen.
4 Asu: t-paita, verryttelyhousut tai shortsit (tai jos löytyy entuudestaan harjoitukseen sopiva puku esim. karate, judo...).
5 Mikäli sinulla on vielä kysyttävää, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi
Sähköposti: [email protected]
Puhelimitse: 050 590 3905 (ma-pe 12.30-15.30).
HIPKO ON TUTTU MM. NÄISTÄ MEDIOISTA
On Hipkon perustaja, pääopettaja ja toimitusjohtaja
Soita: 050 590 3905 (ma-pe 12.30-15.30) • Sähköposti: [email protected]
75% Jo Valmista
Täytä vielä alle tietosi ja olet valmis.
Tietosi Ovat 100% Turvassa!